Αντλίες Θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν, τόσο για ψύξη, όσο και για θέρμανση, έχοντας πολύ μικρότερο κόστος λειτουργίας συγκρινόμενες με τα γνωστά συστήματα θέρμανσης (πετρέλαιο, φυσικό αέριο). Τα συγκεκριμένα συστήματα υψηλής απόδοσης που έχουν την ικανότητα να αφαιρούν θερμότητα από το περιβάλλον και να την προσδίδουν στον εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ εκτελούν την αντίστροφη διαδικασία κατά το καλοκαίρι, ώστε να ψύχουν τον κλιματιζόμενο χώρο.

Τα πλεονεκτήματα των αντλιών θερμότητας είναι πολλά:

  1. Δεν χρειάζεται να προπληρώνετε για τα έξοδα λειτουργίας και δεν δεσμεύεται χρήματα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
  2. Τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπόκεινται σε έντονες μεταβολές τιμών, όπως αυτά των υγρών καυσίμων. Έτσι αποφεύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις που πιθανόν να σας βγάζουν εκτός προγραμματισμού.
  3. Η εγκατάσταση των αντλιών θερμότητας γίνεται εύκολα και γρήγορα.
  4. Δεν απαιτείται δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου, καπνοδόχος, ή εντοιχισμός επιμέρους τμημάτων και έτσι αποφεύγετε πρόσθετες εργασίες στο χώρο σας.
  5. Δεν απαιτείται ειδικός χώρος τοποθέτησης καθώς η μονάδα είναι συμπαγής και μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί εξωτερικά, ακόμη και στο μπαλκόνι σας.
  6. Απαλλαγή από επιπλέον υποχρεώσεις και κόστη, γιατί απλά δεν απαιτούνται σύνθετες και ακριβές διαδικασίες συντήρησης.
  7. Τυχόν επιχορηγήσεις ή φορολογικές ελαφρύνσεις υπολογίζονται με βάση το βαθμό απόδοσης για τη συγκεκριμένη θερμοκρασιακή ζώνη του ακινήτου.
  8. Η χρήση της τεχνολογίας μεταβλητών στροφών (inverter) επιτρέπει την ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας καθώς αυξάνει βαθμιαία την ισχύ που απαιτείται για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.
  9. Από τη στιγμή που οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα από το δίκτυο, αποτελούν ιδανική πηγή θέρμανσης και ψύξης, όπου υπάρχει εγκατεστημένο φωτοβολταικό σύστημα συμψηφισμού (net metering).

Πηγή: 4green.gr

Η Οικοκλίμα, με την εξειδικευμένη εμπειρία ετών, έχει επιλέξει και σας προτείνει αντλίες θερμότητας πιστοποιημένης απόδοσης και υψηλής τεχνολογίας, ανάμεσα με διάσημους κατασκευαστικούς οίκους όπως ΜIDEA, LG, MITSUBISHI, IMMERGAS.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω link.

Μετάβαση στο περιεχόμενο